Skim Kamera Pertamaku

Kongsi:

skim kamera pertamaku Skim Kamera Pertamaku

+ nama awek ni erica narcalles icon smile Skim Kamera Pertamaku

Salam 1 Malaysia..

Mesti ramai yang curious dengan tajuk entri kali ni kan? Hehe.. First of all, Skim Kamera Pertama tiada kaitan sedikit pun dengan Skim Rumah Pertama yang diperkenalkan oleh Pak Najib. Skim Kamera Pertama ni merupakan salah satu inisiatif aku sendiri untuk membantu mereka yang berminat mendapatkan kamera DSLR yang pertama tetapi mempunyai bajet yang terhad. Selain itu, skim ini akan mengelakkan korang ditipu terutamanya bila urusan jual beli melalui online. Sebenarnya ia lebih kepada perkhidmatan, “skim” tu just nak tumpang glamer skim rumah pertama je..hehe.. Tapi korang masih akan dapat benefit seperti harga yang murah &  kualiti kamera yang baik.

Untuk permulaan, perkhidmatan ini  dibuka untuk mereka yang nak cari kamera terpakai sahaja. Bagi yang nak beli kamera baru, lens atau aksesori, korang still boleh request dengan menghantar email di me[at]tarmizishukri.com atau nak senang bolehlah chat secara terus di YM – geckofuzz.

Bagi yang nak hantar email, formatnya adalah seperti berikut:

Nama Penuh:

Model DSLR:

Bajet:

Perkhidmatan ini disediakan untuk mereka yang betul-betul nak beli dan dah ada duit dalam tangan. Sebab tak naklah nanti lepas penat-penat aku cari korang tak jadi beli.

Sebelum terlupa, harga bagi DSLR entry level terpakai sekitar RM900-RM1300. Dengan harga macam tu, korang boleh dapat body + kitlens 18-55mm/18-70mm. Buat masa ni dalam stok banyak model Sony, akan datang Nikon dan Canon.

Jadi itu saja maklumat untuk Skim Kamera Pertama buat masa ni, nanti aku update kalau ada apa-apa perubahan.

p/s –  bagi yang nak jual DSLR juga boleh hubungi aku  di email yang sama.

Ruang Sembang

  1. Amir says

    Assalamualaikum bro…….nak tanya sikit sony slt a57 dgan nikon d5100 mne lgi bgus dri sgi sistem, dan kualiti gambar???

    • zahid says

      uTK dON jEFREY.

      Nikon (harga dari) D3100 RM 1600, D3200 RM 2400, D5100 RM 1900. D90 RM 2700, D7000 RM 3700. Lain2 model FX buleh cek dekat nikon malaysia
      Harga nikon ni ialah dari kedai2 sekitar Lembah Klang. Harga canon tak tahu sbb sy guna Naikon.

  2. azman says

    mana lg bgus ye nikon d3100 d3000 @ sony a390 @ canon 1100d????pendirian xtetap pulak coz budget dgn model yg de promote kt mudah.my……bajet bru dlm rm1000….peminat dslr msih beginner tp suka candid biarpun dgn henset sony neo

  3. zahid says

    teringin 600D atau D5100 tapi duit x derrr. Kai W DigitalRev Tv kata buleh la. or murah sikit D550 vs 3100D, pun duit tak dak jugak. Arghhh.

  4. Harry14 says

    Hi Bro, Bleh komen skit x psl Sony DSC Hx model & Sony NEX? Any add acc for both model ? TQVM.

  5. kid says

    salam bro… saya nak cari dslr brand sony.. kalau boleh biarla bermula dengan a3xx

    bajet rm1200 max …

    nama : khairil

    cash ready sabtu ni… thx

  6. HR says

    sedang bertungkus lumus kumpul duit ni. dah cukup nanti saya cari incek ye. harap-harap masa tu skim ni ada lagi la ye. ;)

  7. Arif Fikri says

    bg0s!! nnti nak beli lens senang la b0le guna skim ni… tp skrang duit x de lg…hEHEhEe… tp lens p0wn b0leh kn??

  8. ridzuan mohamed says

    waaa….ade skim pulak dah sifu?? :p
    hehehe…best2…sape2 yg nk cari camera senang la lepas ni….kdg2 was-was nk deal dgn org x kenal nih… :[

    • says

      tempat terbaik mcm kat forum2 fotografi. tapi kalau nak cari kat forum ni kena lah kenal dengan org2 di dalam forum tu, baru urusan jual beli 100% boleh dipercayai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge