Perhimpunan Bersih 2.0 Dari Lensa Photojournalism

20117912374815734_19

Pastinya semalam korang mengikuti perkembangan Perhimpunan Bersih 2.0. Aku sendiri menyertai “perang” di twitter, siap follow Ambiga lagi semata-mata nak menyaksikan satu detik keruntuhan keharmonian di negara kita. Sebelum aku cakap lebih panjang, kat sini aku nak bagitau, aku tak sokong mana-mana pihak, apa lagi nak mendaftar sebagai pengundi. Jadi harap entri kali ni tak […]

Ukur Pengaruh Anda Di Laman Sosial Dengan Klout

Ramai yang beranggapan semakin ramai “Friends” di Facebook atau “Follower” di Twitter, semakin berpengaruhlah mereka di laman sosial. Tak kurang yang merasakah diri mereka sangat hebat dan popular kerana mempunyai rakan yang ramai di laman-laman sosial. Even kawan aku sendiri pun pernah cakap, “aku lagi popular dari ko, setakat blog ko tu apelah sangat, friends […]

Pemenang Projek FotoChantek 2011 Bulan Jun

page

Pejam celik pejam celik kita dah sampai bulan Julai rupanya. Rasanya baru je semalam aku dapat idea nak buat Projek FotoChantek ni. Idea yang mulanya untuk diri sendiri tapi difikirkan ada baiknya ajak pembaca blog ni join sekali. Sama-sama meningkatkan kualiti dari hasil hobi yang mahal. Baru berbaloi, betul tak? Sebelum aku umumkan pemenang untuk […]

Hadiah Hari Jadi Untuk Geek Sejati

2712633782_d05299085d_z

Rasanya ni pertama kali aku publish entri malam macam ni. Biasanya aku akan publish pada tengah malam atau awal pagi. Tapi takpe, aku malas dah nak terikat dengan “peraturan” blogging ni. Kalau ada idea, aku akan terus taip dan publish je..hehe. Entri kali ni sesuai untuk gadis-gadis diluar sana yang ada teman lelaki “geek”. Bagi […]