Projek 30 Hari Ramadhan #2

puasa, ramadhan, sahur, kurma, yusof taiyoob

Hari ke- 2 puasa baru teringat nak makan kurma. Bukak peti sejuk jumpa kotak kurma Yusof Taiyoob. Tak silap ada banyak jenis seperti Ajmal, Safiya, Jewel, Wasem (time aku update ni iklan Yusof Taiyoob sedang berkumandang kat Era.fm, aku taip mana yang sempat..haha). Kat gambar ni jenis Wasem. Memang sedap dan manis, kalau tak kurma […]

Tak Dapat Ke KRU Studios Tapi…

*Ini merupakan sambungan entri “KRUnomena Bawa Tuah” … Hoho.. meremang bulu roma aku tengok video ni, tak sangka KRU siap buat video untuk bagitau hadiah yang aku dapat. Walaupun sedikit kecewa tak dapat pegi KRU Studios, tapi semuanya terubat bila KRU bagi aku CD/DVD dan paling best t-shirt siap dengan tandatangan Norman, Yusry dan Edry. […]

Projek 30 Hari Ramadhan

puasa, ramadhan, projek fotografi

Bagi yang ikut perkembangan blog aku dari tahun lepas, korang mesti tau tentang “Projek 30 Hari Ramadhan”. Seperti “Projek FotoChantek 2011″, projek ini pada asalnya aku nak buat sebagai personal projek. Tapi lagi meriah kalau ramai yang join sekali. Ada yang tanya, apa jadi pada projek ramadhan tahun lepas? Terus terang aku cakap projek tahun […]

Apa itu Dropbox?

apa itu dropbox (1)

Sehingga sekarang ada banyak syarikat yang menawarkan perkhidmatan storan maya seperti Adrive, LiveDrive, Mediafire dan sebagainya. Personally aku dah banyak akaun tapi ada yang sekadar daftar sahaja. Tapi lepas aku kenal dengan Dropbox, terus jatuh hati. Antara sebabnya Dropbox sangat senang digunakan dan interface yang minimalist. Nak register pun cepat, tak perlu isi banyak maklumat. […]