6 Design Twitter Kreatif Dari Blogger Malaysia

Kongsi:

twitter kreatif 6 Design Twitter Kreatif Dari Blogger Malaysia

Kali ni aku nak tunjuk design twitter yang kreatif dari blogger-blogger Malaysia. Setakat ini aku cuma jumpa 6 je, kebanyakkan twitterer kat Malaysia masih menggunakan default template yang sedia ada dalam twitter. Sebenarnya ada banyak kelebihan kalau kita design atau buat reka bentuk profail twitter yang unik. Antaranya;

  1. Senang nak tarik perhatian orang, secara tak langsung makin ramai yang akan follow.
  2. Penjenamaan atau branding lebih berkesan.
  3. Boleh letak info tambahan sebab ruangan bio di twitter terhad.
  4. Peluang menunjukkan kreativiti terutama kepada pereka bentuk grafik.

Ada banyak cara untuk buat reka bentuk twitter yang kita ingini. Salah satunya menggunakan perisian grafik seperti Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Gimp atau Photoscape. Nak senang korang boleh pakai aplikasi yang terdapat di laman web seperti freetwitterdesigner.com.

Di bawah merupakan contoh design twitter yang kreatif dari blogger-blogger Malaysia, kebanyakkannya blogger yang dikenali ramai..

 1. Ariffshah (@ariffshah)

Image 001 6 Design Twitter Kreatif Dari Blogger Malaysia

2. Nur Saffawati (@saffa)

Image 009 6 Design Twitter Kreatif Dari Blogger Malaysia

3. Oh Media Network (@ohtweet)

Image 0081 6 Design Twitter Kreatif Dari Blogger Malaysia

4. Rames (@ramesstudios)

Image 007 6 Design Twitter Kreatif Dari Blogger Malaysia

5. Effi Obefiend (@obefiend)

Image 0041 6 Design Twitter Kreatif Dari Blogger Malaysia

6. Azah (@azahamin)

Image 010 6 Design Twitter Kreatif Dari Blogger Malaysia

*****

 

Kalau korang rasa ada lagi design twitter yang lagi menarik, tinggalkan link di ruangan komen. Kalau rasa twitter korang stylo, tak salah jugak kalau nak promote kat sini, nanti aku masukkan pada entri yang seterusnya. Oh, sebelum terlupa, last but not least;

Image 0001 6 Design Twitter Kreatif Dari Blogger Malaysia

Jangan lupa follow aku @tarmizishukri icon smile 6 Design Twitter Kreatif Dari Blogger Malaysia

Kalau ada yang nak aku buat custom design twitter, boleh emailkan di me<at>tarmizishukri.com. Tapi buat masa ni aku masih sibuk buat album wedding. Mungkin lepas raya kot aku free.

Jadi mana satu design yang korang suka?

pagecover

Ruang Sembang

Sepatah Dua Kata Boleh?:

CommentLuv badge